A fi sau a nu fi ...

Singura pe un taram strain, doar eu cu gandurile mele. Am incredere in fortele mele de supravietuire ... Si totusi, singur poti fi si in tara ta, in orasul tau, intre prietenii cu care ai crescut ...

Thursday, July 27, 2006

La plimbare prin Gdansk

Vineri seara a fost Welcome Party, pusa la cale de @ people. A venit si Bogdan din Gdansk la party-ul nostru si a ramas la noi pana sambata dim, cand am plecat cu totii la Gdansk.


Drumurile din Polonia sunt la fel ca cele din Romania (adik in reparatie toate :P), deci am ajuns cu o intarziere de o ora jumate fata de ora normala.
Gdansk-ul este un oras ffff frumos, plin de istorie, de monumente, de case pictate cu auriu, plin de traditie ...
Pe plajele Gdansk-ului, in locuri stuite doar de cautatori, se gaseste chihlimbarul, piatra semi-pretioasa care se foloseste la bijuterii. Pe toata faleza raului ... (nu mai stiu cum il chema) erau vanzatori de bijuterii din argint cu chihlimbar. Erau atat de multe, incat la un mom dat nici nu mai stiai la ce sa te uiti: la bijuteriile din stanga, la raul din spate sau la poarta nush care a unui zid din fata.


Erau mult prea multe tentatii in acelasi loc. Daca ar fi fost dupa mine, mi-ar fi trebuit 2 zile ca sa vad tot asha cum trebuie, fara sa ma grabesc, sa ma bucur de fiecare lucru marunt pe care il vad.


Spre seara ne-am urcat intr-un tren local si am pornit spre Sopot, raiul turistilor. De fapt, localitatea este un campus universitar (din cate am inteles eu). Fiind sambata seara, era destul de aglomerat. Si aici, tot felul de tarabe cu suveniruri, terase, magazine cu inghetata si alte delicatese (am mancat un fel de placinta cu frisca si cu capsuni yamm, yammm :D ). Am fost sa vedem plaja. Nisipul era atat de fin, incat parca te gadila. Picioarele se afundau in nisip (de placere probabil).


Am incercat si apa, era destul de calda.


Pentru cei care nu stiu ce reprezinta poza cu cladirea asta stramba, va lamuresc imediat: este atractia principala a Sopot-ului. Constructorul a avut prea multa imaginatie probabil si a facute in colturi. A tras de ea ca si cum ar fi fost din plastilina. Inauntrul casei sunt mai multe baruri, un restaurant, un magazin de bijuterii si un club. Are parter si 2 etaje. Privita de aproape, seamana cu o casa din basme.


Ziua de sambata s-a terminat intr-un mod placut, cu un vis ce se pare ca nu are sa devina realitate (doar de asta e vis, nu?).
Duminica am fost la plaja la Sopot, am luat micul dejun - pranzul (versiunea 2 in 1) la o terasa din Sopot, unde preturile erau chiar accesibile. Am lenevit toata ziua, am facut baie in Marea Baltica (care era caldaaaa), m-am plimbat pe malul apei ... ce mai, o zi super. Ii lipsea un singur ingredient ...
Seara am plecat spre casa, cu parere de rau si cu dorinta de a reveni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home